Magister  |  Webmail  |  Office365  |  Google Cloud  |  Webprint Portal       
Cambridge English for Schools
IVO-Deurne - Nieuws

KIPPEN IN DE TUIN VAN DE SPRONG

Geplaatst op 22 september 2017
 
Voor het vak ‘plant, dier en mens’ heeft De Sprong sinds 18 september 2017 ook dieren in hun eigen schooltuin, namelijk kippen. De kippen komen uit het dierenpark bij het kasteel in Deurne. Eloy en Michiel uit leerjaar 2 van De Sprong hebben hier een verslagje over geschreven:
“Wij hebben op De Sprong 6 kippen. In het voorjaar hebben we 15 eieren uitgebroed en er zijn 4 kippen uit gekomen. 1 kip is overleden. Een moederkip heeft de kuikens grootgebracht. Toen was het zomervakantie en zijn de kuikens naar de Kasteeltuin in Deurne voor opvang gebracht.  8 weken lang. We hebben een nieuw hok gekocht voor de kippen. We hebben 3 Zijdehoentjes en 1 Wyandotte-kriel en nog 2 Ukkelse baardkrielen. Ze eten legkorrelgroen uit de tuin  en op  vrijdag nog iets lekkers voor in het weekend, en dat heet gemengd voer. Ik hoop dat jullie iets hebben meegekregen over de kippen. Groeten van Eloy & Michiel”

GESLAAGDEN CAMBRIDGE ENGLISH

Geplaatst op 21 september 2017
 

Voor de zomervakantie hebben leerlingen van het Peellandcollege in Eindhoven examen gedaan. Ze hebben de uitslag in de vakantie gekregen. Alle 39 leerlingen die examen hebben gedaan, zijn geslaagd. Kijk onder de 'lees verder' voor alle namen. Van harte proficiat allemaal!

 

Lees verder

SPORTKLAS: KOM NAAR DE PROEFLES!

Geplaatst op 19 september 2017
 
Wil jij graag sporten en vind je het leuk om te bewegen? Wil je kennismaken met verschillende sporten? Dan is de sportklas wel iets voor jou. Speciaal voor alle eerste en tweedejaars leerlingen van de hele instelling. Kom naar de proefles. Op woensdag 20 september van 15.15-16.00 uur voor leerlingen uit leerjaar 2 en op donderdag 21 september van 14.30-15.30 uur voor leerlingen uit leerjaar 1. Locatie:  sporthal De Peelhorst. Kijk voor verdere info op de pagina van de eigen deelschool, onder actueel–informatie-sportklas.
 

TECHNIEKLES OP HUB VAN DOORNECOLLEGE VOOR LEERLINGEN ALFRINKCOLLEGE

Geplaatst op 11 september 2017
 
Leerlingen uit klas 4D van het Alfrinkcollege zijn vorige week voor het eerst naar het Hub van Doornecollege geweest om in het komende half jaar de wereld van de techniek beter te leren kennen. Het programma startte met het voorstellen van de drie enthousiaste docenten: de heer Coopmans, de heer Van Heijster en de heer Van Gompel. Zij zullen de leerlingen van het Alfrinkcollege begeleiden bij hun oriëntatie op PIE (Producten, Installeren en Energie), BWI (Bouwen, Wonen en Interieur) en Mobiliteit en Transport. De leerlingen kregen  een rondleiding door de verschillende techniekruimtes. Zij konden niet wachten om aan de slag te gaan.

INTRODUCTIEWEEK BRUGKLASSERS

Geplaatst op 5 september 2017
 
De eerste schoolweek stond op al onze deelscholen bol van introductieactiviteiten. Iedere deelschool en ieder leerjaar had zijn eigen activiteiten die gericht waren op kennismaking met elkaar, de mentor en het samen werken aan een goede sfeer. Vooral voor de brugklassers was alles natuurlijk nieuw. Voor hen was er van alles georganiseerd. Op de website-pagina's van de verschillende deelscholen is hierover meer te lezen.
Een goed begin is gemaakt!

WK-TITEL VOOR DEURNESE DANSERS

Geplaatst op 29 augustus 2017
 

De Deurnese dansgroep Vinutsu is in het Schotse Glasgow wereldkampioen geworden. De groep onder leiding van de bekende Deurnese danser Davy Denkers won op het WK Streetdance van hiphopbond Udo goud in de categorie 'novice' en leeftijdsklasse onder achttien jaar. In totaal streden 27 teams uit de hele wereld om de WK-titel.
We zijn trots op onze leerlingen, Isa, Iris, Isabel, Babette, Sara, Daan, Julie, Teun, Anne, Jelle, Floor, Neo, Irma en Haron.

Van harte proficiat met deze mooie prestatie!


VEEL SUCCES!

Geplaatst op 28 augustus 2017
 

Het nieuwe schooljaar is van start. Veel leerlingen volgen deze week eerst het introductieprogramma, waarna volgende week voor hen de lessen beginnen. Andere leerlingen mogen direct al “in de boeken”. Iedereen een heel fijn en succesvol schooljaar toegewenst! Een speciaal welkom aan alle nieuwe leerlingen; we hopen dat jullie je snel thuis voelen!
 


WEGENS VAKANTIE GESLOTEN

Geplaatst op 18 juli 2017
 
De leerlingen van onze instelling hebben zomervakantie. Ook onze medewerkers genieten van hun welverdiende rust. Onze deelscholen zijn niet bereikbaar van woensdag 19 juli tot en met dinsdag 22 augustus 2017. Tijdens de zomervakantie is ook Magister voor ouders en leerlingen gesloten. In noodgevallen kunt u ons via mailadres rom@ivo-deurne.nl bereiken. Voor alle andere zaken staan wij u na de zomervakantie graag te woord. Wij wensen iedereen een fijne vakantie toe!

PROFICIAT VOOR WINNAARS HUB VAN DOORNEPRIJZEN 2017 EN TECHNIEKPRIJS

Geplaatst op 10 juli 2017
 

In 2001 is door de familie Van Doorne een fonds opgericht dat het mogelijk maakt om elk jaar een prijs uit te reiken aan leerlingen die –naast goede schoolprestaties- een bijzondere prestatie hebben geleverd; de Hub van Doorneprijs. Deze prijs is op alle vier de deelscholen van IVO-Deurne uitgereikt. Kijk ook bij nieuws op de deelschoolpagina’s voor meer informatie. Ook wordt traditiegetrouw de techniekprijs uitgereikt. De winnaar van deze prijs krijgt een speciale bronzen penning met de beeltenis van Hub van Doorne er op en de naam erin gegraveerd, als blijvend aandenken. Dit jaar ging de techniekprijs naar Mike Kerkhof, leerling op het Hub van Doornecollege.

Klik hier voor alle winnaars van de Hub van Doorneprijs 2017!


JONGLEERGROEP HEBBES ON TOUR

Geplaatst op 7 juli 2017
 
Jongleergroep Hebbes, bestaande uit leerlingen van alle deelscholen van de IVO-Deurne, is de afgelopen weken regelmatig actief met optredens buiten de poort van de school. Op zondag 9 juli 2017 jongleert Hebbes in samenwerking met de Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia uit Helmond. Ieder jaar organiseert Phileutonia and Friends een middagvullend groot gratis muziekevenement in stadswandelpark de Warande. Dit jaar richt men zich op de jeugd. Het thema is circus/spektakel! Hebbes is gevraagd enkele optredens op muziek van Phileutonia uit te voeren. De bijdrage van Hebbes zal plaatsvinden van 16.15 tot 17.15 uur. Lees verder

Alle berichten weergeven