Magister  |  Webmail  |  Office365  |  Google Cloud       
Keuzegids
Keuzegids Topschool VWO
IVO-Deurne - Nieuws

ZOMERSCHOOL

Geplaatst op 27 mei 2016
 
Van woensdag 20 juli t/m vrijdag 29 juli 2016 vindt bij IVO-Deurne de zomerschool plaats. De zomerschool is voor leerlingen een kans om tijdens een korte, intensieve periode in de zomervakantie, opgelopen achterstanden weg te werken zonder daarvoor een heel schooljaar te hoeven overdoen. Het is niet de bedoeling dat de zomerschool in de plaats komt van zittenblijven; voor een bepaalde groep leerlingen blijft een schooljaar overdoen de beste optie. De zomerschool wordt uitgevoerd op de locatie Peellandcollege door een externe organisatie, VKPS. Lees verder

START NATUUR & ONDERNEMEN OP HUB VAN DOORNECOLLEGE

Geplaatst op 25 mei 2016
 
De leerlingen van klas 2 hebben voor de meivakantie hun definitieve keuze gemaakt voor het komende schooljaar (klas 3). Elke donderdag volgen ze nu de lessen loopbaanoriëntatie en –begeleiding (LOB) van het gekozen profiel. Zo ook de leerlingen die gekozen hebben voor “Natuur & Ondernemen” (N&O). De leerlingen N&O ontdekken en benutten hun talenten en kwaliteiten en bouwen deze waar mogelijk uit. N&O is een combinatie van het groene profiel en het profiel economie en ondernemen. Leerlingen kunnen met dit profiel uitstromen naar nagenoeg alle groene en economische vervolgopleidingen op het MBO!
Lees verder

WEGWERKZAAMHEDEN

Geplaatst op 24 mei 2016
 
De komende weken is de toegang tot het parkeerterrein (en de school) vanaf de Burgemeester Roefslaan afgesloten i.v.m. wegwerkzaamheden. Het parkeerterrein van het Alfrinkcollege, De Sprong, Staf en Directie is bereikbaar via de Sint Jozefstraat, ingang sporthal de Peelhorst. De dubbele poort naast de sporthal is geopend zodat u door kunt rijden naar het parkeerterrein voor de school. Als u de toegang tot de sporthal inrijdt, kruist u het fietspad waar leerlingen van het Alfrinkcollege, Hub van Doornecollege en voor een deel Peellandcollege overheen komen. A.u.b. goed opletten!!!

EINDEXAMENS VAN START: SUCCES!

Geplaatst op 11 mei 2016
 
Donderdag 12 mei 2016 start het Centraal Schriftelijk Eindexamen voor onze leerlingen op het Alfrinkcollege en het Peellandcollege. Deze examens duren tot 26 mei. Een aantal leerlingen van De Sprong neemt op 17 en 19 mei a.s. deel aan de IVIO-examens.
Allemaal heel veel succes toegewenst!!
De vierdejaars van het Hub van Doornecollege hebben hun examens verspreid over het schooljaar afgelegd. Zij kunnen al genieten van hun welverdiende vakantie.

MEIVAKANTIE!

Geplaatst op 22 april 2016
 
De leerlingen van onze instelling hebben vrij van maandag 25 april 2016 tot en met vrijdag 6 mei 2016.
Voor noodgevallen kunt u ons tijdens de meivakantie bereiken via mailadres rom@ivo-deurne.nl. Voor alle andere zaken staan wij u graag na de vakantie te woord.
We wensen iedereen een fijne vakantie!

VOOR VIERDE KEER SCHOOLKANTINE SCHAAL VOOR DE SPRONG

Geplaatst op 20 april 2016
 
Volgens het voedingscentrum voldoet De Sprong wederom volledig aan de Richtlijn Gezonde Schoolkantine. De uitslag op basis van het assortiment van De Sprong is namelijk 100% basisproducten en 0% niet-basisproducten. Met de schaal kan De Sprong laten zien dat de schoolkantine een gezond aanbod heeft. Dit gezonde aanbod is erg belangrijk; jongeren brengen daar een groot deel van hun tijd door. Hun lichamen zijn nog in de groei. Leren dat gezond eten de normaalste zaak van de wereld is, legt de basis voor een gezond eetpatroon, waarvan ze ook op volwassen leeftijd nog profiteren. De Sprong heeft ook de Schoolkantine Schaal 2013, 2014 en 2015 ontvangen. Lees meer.

JUMPERS IVO-DEURNE DERDE OP HET NK MINITRAMPOLINE SPRINGEN

Geplaatst op 19 april 2016
 
Op vrijdag 15 april 2016 vond het Nederlands Kampioenschap minitrampoline springen voor scholieren plaats in Alphen aan den Rijn. Het toernooi, onderdeel van de Olympic Moves, is een jaarlijkse competitie tussen scholen in het voortgezet onderwijs. Er werd gestreden door 44 teams afkomstig van 25 scholen uit het hele land. De jumpers van IVO-Deurne streden met 5 teams. Elk team bestond uit een mix van leerlingen afkomstig van de deelscholen Alfrinkcollege, Hub van Doornecollege en Peellandcollege. Lees verder

NOG ENKELE KAARTJES MUSICAL GREASE

Geplaatst op 5 april 2016
 
In het weekend van 15, 16 en 17 april 2016 wordt de musical Grease opgevoerd in de aula van het Peellandcollege. Vrijdagavond 15 april is al volledig uitverkocht. Er zijn slechts nog enkele plaatsen voor zaterdag en zondag. Kaartjes zijn te koop voor €3,00 in de aula of te reserveren via: 0493-353400.

THEMA-AVOND VOOR OUDERS 5 APRIL 2016

Geplaatst op 4 april 2016
 
Dinsdag 5 april 2016 vanaf 20.00 uur is de jaarlijkse ouderavond in het Cultuurcentrum Martien van Doorne. Deze avond is georganiseerd door de gezamenlijke ouderraden van het IVOD en het Centrum voor Jeugd en Gezin Deurne. De thema's zijn zeer actueel; Social Media en Alcohol/Drugs. De aanmeldingen lopen voortvarend binnen. Deze reminder is voor die ouders die deze avond graag willen bijwonen en zich nog niet hebben aangemeld. Wij zien uw komst graag tegenmoet. Lees verder.

HANDBALTOERNOOI OLYMPIC MOVES

Geplaatst op 30 maart 2016
 
23 maart 2016 heeft een meisjesteam uit klas 3, 4 en 5 van het Peellandcollege en het Alfrinkcollege deelgenomen aan het handbaltoernooi van Olympic Moves. De regiofinale werd gespeeld in Boekel waar het Willem II College uit Tilburg de directe tegenstander was. De twee onderlinge wedstrijden werden beide met ruime cijfers gewonnen. Door deze overwinning mag het team op 10 juni 2016 naar de Nederlandse kampioenschappen in het Olympisch Stadion te Amsterdam.
Speelsters: Mijs van Horne, Amy Scheepers, Karlijn van Berlo, Meri van Lieshout, Jennifer Nelemans, Sem Spoormakers, Ilse Geurts, Mandy Peggen en Naomi Kessels

Alle berichten weergeven