Magister  |  Webmail  |  Office365  |  Google Cloud       
Keuzegids
Keuzegids Topschool VWO
IVO-Deurne - Nieuws

BESTE MAVO IN DE REGIO!

Geplaatst op 25 februari 2015
 

De resultaten van de Keuzegids Middelbare Scholen zijn onlangs gepubliceerd. De gids biedt ouders en leerlingen vlotte en nuttige uitleg. Op de site www.kiesjeschool.nl staan vergelijkende gegevens over meer dan 2600 scholen. Samen bieden ze een goede basis voor een goed voorbereide schoolkeuze. Bijzonder aan het onderzoek is dat er behalve de gegevens van de Onderwijsinspectie over examencijfers en slagingspercentrages ook gekeken is naar gegevens over de bedrijfsvoering en een goede sfeer op school. In de ranking van de Keuzegids Middelbare Scholen 2015 komt het Alfrinkcollege in onze regio als beste Vmbo-GT/Mavo uit de bus.


PROEFLESSEN GROEP 8

Geplaatst op 24 februari 2015
 

Op woensdagmiddag 25 februari 2015 komen leerlingen uit groep 8 van de basisscholen naar de proeflessen bij onze deelscholen. Er zijn heel veel aanmeldingen. Op elke deelschool is er een eigen lesprogramma, afgestemd op de dagelijkse lessituatie. Op De Sprong en het Hub van Doornecollege volg je bijvoorbeeld verschillende praktijklessen, bv koken, creatief, groen of theorielessen zoals wiskunde. Op het Alfrinkcollege maak je kennis met o.a. wiskunde, Engels, muziek en tekenen. En op het Peellandcollege kun je o.a. meedoen met Spaans, biologie of sport. De proeflessen beginnen op alle scholen om 14.00 uur en duren tot 16.00 uur. Iedereen een fijne proeflesmiddag toegewenst!


CHEQUES KERSTMARKT OVERHANDIGD

Geplaatst op 9 februari 2015
 

Tijdens de 10e kerstmarkt op De Sprong, die gehouden werd op 16 december 2014, werd geld ingezameld voor een tweetal goede doelen. Met 350 bezoekers werd de markt druk bezocht. Vele tevreden bezoekers verlieten de school met gevulde tassen, met daarin o.a. wafels en jam, houten kerstbomen en bloemstukken. Veelal gemaakt door de leerlingen zelf en ten bate van het goede doel. Op 9 februari 2015 mochten de vertegenwoordigers van stichting Health for Nepal en de vertegenwoordigers van de Voedselbank Deurne een cheque ter waarde van € 450,00 in ontvangst nemen. Bedragen waar de leerlingen en medewerkers van De Sprong erg trots op zijn!


KIJKDAG: GEZELLIG EN DRUK!

Geplaatst op 4 februari 2015
 
De kijkdag op zondag 1 februari 2015 is op alle deelscholen erg goed verlopen. Veel ouders en leerlingen uit groep 8 hebben één of meerdere deelscholen van IVO-Deurne bezocht. Er was veel informatie te krijgen, veel te zien en te ervaren. Ook veel leerlingen uit groep 7 kwamen al eens een kijkje nemen. Kijk voor een sfeerimpressie bij de deelschool.

KOM NAAR DE KIJKDAG!

Geplaatst op 28 januari 2015
 

Op zondag 1 februari 2015 staan onze deuren open voor alle leerlingen van groep 8 en hun ouders. Kom kijken, kom sfeer proeven! Maak kennis met alle deelscholen van IVO-Deurne.

Je kunt tijdens de kijkdag binnenlopen tussen:
11.00 – 14.00 uur   bij het Hub van Doornecollege (Vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerweg)
12.00 – 14.00 uur   bij De Sprong (integratieklas, schakelklas Vmbo basis/praktijkonderwijs, praktijkonderwijs)
12.00 – 15.00 uur   bij het Peellandcollege (Vwo-Top klas, Gymnasium, Atheneum, Havo)
13.00 – 16.00 uur   bij het Alfrinkcollege (schakelklas Havo/Mavo, Mavo, Mavo-kansklas).

Je bent van harte welkom!


PEELLANDCOLLEGE VERDIENT PREDICAAT ‘TOPSCHOOL’

Geplaatst op 22 januari 2015
 

De Keuzegids Middelbare Scholen 2015 is verschenen. Gids en bijbehorende website www.kiesjeschool.nl geven ouders en leerlingen nuttige uitleg over middelbare scholen in het land en bieden een perfecte basis voor een goed voorbereide schoolkeuze. Met trots mogen we melden dat het Peellandcollege erg goed heeft gescoord; we mogen het predicaat ‘topschool’ voeren. Zowel voor de Havo- als de Vwo-afdeling. De Havo-afdeling is zelfs de BESTE HAVO SCHOOL VAN NEDERLAND!!!
Bijzonder aan het onderzoek is dat er behalve de gegevens van de Onderwijsinspectie over examencijfers en slagingspercentrages ook gekeken is naar gegevens over de bedrijfsvoering en een goede sfeer op school.


BEROEPENMARKT VMBO

Geplaatst op 20 januari 2015
 

Op donderdagavond 22 januari 2015 vindt op het Hub van Doornecollege de beroepenmarkt plaats. Alle leerlingen van het Alfrinkcollege en het Hub van Doornecollege van leerjaar 2, 3 en 4 worden verwacht. De leerlingen krijgen tijdens deze avond informatie over vervolgstudies en verschillende beroepen. De aanvangstijd voor leerjaar 2 is 18.30 uur en voor leerjaar 3 en 4 om 19.15 uur. De markt sluit om 20.30 uur.


ALFRINKCOLLEGE REIKT CHEQUE UIT AAN STICHTING ALS

Geplaatst op 19 januari 2015
 

Op vrijdag 16 januari 2015 is op het Alfrinkcollege een cheque uitgereikt aan mevrouw Anja Warta, vertegenwoordigster van stichting “ALS”. Het eindbedrag van de kerstactie werd via een lichtpresentatie bekend gemaakt. De kerstactie bestond uit een kerstmarkt en een sponsorloop, die de leerlingen van het Alfrinkcollege hebben gehouden voor de stichting ALS. Dit naar aanleiding van het overlijden van een docent en een moeder van een leerling, aan deze ziekte.
De kerstactie is zeer succesvol geweest en heeft een eindbedrag opgeleverd van € 5.379,17. Een bedrag waar leerlingen en medewerkers van het Alfrinkcollege heel trots op zijn.


IVO-DEURNE HANDBAL TOERNOOI

Geplaatst op 14 januari 2015
 
Op 22 december 2014 hebben we het eerste IVO-Deurne-handbaltoernooi gehouden. Het was een drukbezocht en succesvol toernooi. Er waren maar liefst 31 teams van het Peelland-, Alfrink- en het Hub van Doornecollege van de partij. De leerlingen waren in categorieën ingedeeld: naar klas en geslacht. Er werden halve of hele competities gespeeld al naar gelang er inschrijvingen waren. ‘s-Morgens was klas 1 aan de beurt (16 teams) en ’s-middags klas 2 en 3 (15 teams). Er werd sportief en ook op hoog niveau gespeeld. De een was nog fanatieker dan de ander. Er werd om elke goal geknokt, er werd goed voor de cirkel verdedigd en er werd hard maar ook heel uitgekiend op goal gegooid. Lees verder

OUD-LEERLING IN COMMERCIAL

Geplaatst op 8 januari 2015
 

Tot eind januari 2015 is Miel Spreeuwenberg te zien in de commercial van de Rabobank. Hierin is te zien dat Miel samen met Tom een robottoepassing heeft ontwikkeld. Miel ontdekte zijn talent voor techniek op het Hub van Doornecollege. We zijn trots op Miel dat hij dit heeft bereikt. Op de foto Miel (rechts) en Tom

Klik hier voor de commercial.


Alle berichten weergeven