Magister  |  Webmail  |  Office365  |  Google Cloud       
Cambridge English for Schools
IVO-Deurne - Nieuws

ALFRINKCOLLEGE EN HUB VAN DOORNECOLLEGE ‘SUPERSCHOOL’ VOLGENS ELSEVIER

Geplaatst op 20 januari 2017
 
In het onderzoek van Elsevier, waarvan gisteren de ranglijst ‘Beste scholen’ is gepubliceerd, worden alle scholen op basis van de resultaten vanuit de onderwijsinspectie met elkaar vergeleken. Waar slagen de meeste leerlingen met gemiddeld hoge cijfers voor het centraal examen? Welke scholen tellen weinig zittenblijvers? Voor onze scholen uitstekende scores. Per schoolsoort is nagegaan waar leerlingen het beste presteren ten opzichte van andere scholen binnen dezelfde provincie op de site van Elsevier kunnen ouders en hun kinderen in groep 8 van de basisschool nagaan welke scholen in hun buurt de beste resultaten behalen. Dat is belangrijke informatie bij het kiezen van een geschikte school. We zijn bijzonder trots op onze goede resultaten: het Alfrinkcollege, onze Mavo (Vmbo g/t), is verkozen tot superschool. Ook het Hub van Doornecollege (Vmbo-k) mag zich in 2017 een superschool noemen. Vmbo-basis op het Hub van Doornecollege en de Havo op het Peellandcollege hebben eindoordeel ‘goed’ gekregen. Klik hier voor de resultaten.

CHEQUE VAN € 5.175,05 VOOR STICHTING WENSAMBULANCE

Geplaatst op 18 januari 2017
 

De leerlingen van het Alfrinkcollege hebben zich voor de kerstvakantie bijzonder ingezet voor en tijdens de kerstmarkt / workshops om geld in te zamelen voor het goede doel. Met deze bijzondere en sympathieke acties hebben zij het mooie bedrag ingezameld van € 5.175,05. Dinsdag 17 januari 2017 werd de cheque overhandigd aan de heer Merks van Stichting Wensambulance. Dit is een stichting die terminale mensen de mogelijkheid biedt om nog een laatste wens in vervulling te laten gaan. Zonder het vervoer met behulp van een ambulance zou dit voor hen onmogelijk zijn. Tijdens onze actie ontvingen wij verschillende mailtjes van families die eerder dankbaar gebruik hadden kunnen maken van de wensambulance. Wij hopen dat deze donatie eraan bijdraagt dat nog veel meer mensen een dag mee kunnen met de wensambulance.

Lees verder

MUZIKALE AFSLUITING TOON KORTOOMSJAAR

Geplaatst op 17 januari 2017
 
Zaterdagmiddag 14 januari 2017 heeft een aantal leerlingen van klas 4 van het Peellandcollege hun muzikale (zang)kwaliteiten laten horen bij de officiële afsluiting van het Toon Kortoomsjaar. Anna (V4), Mauke (V4), Maartje (V4), Nikki (H4), Zoëy (V4) en Fleur (V4) lieten zich van hun beste muzikale kant horen in het bijzijn van o.a. de familie van Toon Kortooms en vertegenwoordigers van de gemeente Deurne. Meer informatie over deze geslaagde middag is te vinden op de website van het Weekblad voor Deurne.

IVOD-HANDBALTOERNOOI

Geplaatst op 11 januari 2017
 

In de kerstvakantie vond in sporthal De Peelhorst in Deurne het tweede IVOD-handbaltoernooi plaats. Maar liefst 38 team hadden zich ingeschreven! Dit jaar konden we 6 categorieën maken. Alle teams knokten voor wat ze waard waren. Bij de meisjes werden De Fokkers van het Alfrinkcollege eerste. Van de acht jongensteams won het Dreamteam van het  Hub van Doornecollege.

Lees verder

BEROEPENMARKT

Geplaatst op 11 januari 2017
 
Op donderdagavond 19 januari 2017 vindt op het Hub van Doornecollege de beroepenmarkt plaats. Alle leerlingen van het Alfrinkcollege en het Hub van Doornecollege van leerjaar 2 en 3 worden verwacht. Voor leerlingen van leerjaar 4 is de avond vrijblijvend. Ouders zijn ook van harte welkom. De leerlingen krijgen tijdens deze avond informatie over vervolgstudies en verschillende beroepen. 65 voorlichters van o.a. verschillende MBO-scholen zijn aanwezig om te laten zien wat zij te bieden hebben na het VMBO. De aanvangstijd voor leerjaar 2 is 18.30 uur en voor leerjaar 3 en 4 om 19.15 uur. Parkeren kan bij: sporthal de Peelhorst (Sint Jozefstraat 70), Parkeerterrein SJVV (Vloeieindsedreef 14) of Alfrinkcollege (Burg. Roefslaan 11).

NK JONGLEREN

Geplaatst op 10 januari 2017
 

Zaterdag 7 en zondag 8 januari 2017 werd in de Cacaofabriek in Helmond het elfde open Nederlands kampioenschap jongleren gehouden. Er werd gejongleerd in verschillende afdelingen: kegels, ballen, ringen, diabolo, de vrije act en de fightnight.

Lees verder

WORKSHOPS VOOR GOEDE DOEL

Geplaatst op 9 januari 2017
 
23 december 2016 hebben de leerlingen bovenbouw van het Alfrinkcollege deelgenomen aan verschillende workshops. Ze konden kiezen uit dans, een kerstkrans maken, voetbal en cake bakken. Middels donaties hebben ze geld opgehaald voor de wensambulance Noord-Brabant. Met deze workshops werd de’goed doel’- actie van dit schooljaar afgesloten. 

KERSTVAKANTIE!

Geplaatst op 23 december 2016
 

De leerlingen van onze Instelling hebben kerstvakantie van maandag 26 december 2016 tot en met vrijdag 6 januari 2017. Voor noodgevallen kunt u ons tijdens de kerstvakantie bereiken via mailadres rom@ivo-deurne.nl. Voor alle andere zaken staan we u graag na de vakantie te woord. We wensen iedereen een fijne vakantie!

Deze kerstkaart is gemaakt door: Bo van Moorsel, Joyce Bruynseels, Dena Kweens, Monique van de Mortel, Denise van Cranenbroek, Juul Jüngst, Larisha Wijdh, Shalimara Desentina, Romy van de Kerkhof, Zoë van Deursen, Lina de Vries, Daan Weerts, Thijs Weerts, Lotte Peeters, Jessica Thielen.


NAAR ROME

Geplaatst op 23 december 2016
 

Ter ere van het 100-jarig bestaan van de vereniging OMO mochten 100 OMO-leerlingen samen op reis naar Rome. Ook vier leerlingen van het Hub van Doornecollege behoorden tot de gelukkigen. Van 13 t/m 18 november 2016 bezochten Boy, Lise, Mateusz en Mike de indrukwekkende stad. Bekijk hier het filmpje dat ze maakten.

Lees verder

KOM NAAR ONZE KERSTMARKTEN

Geplaatst op 15 december 2016
 
Ook dit jaar is er een kerstmarkt op deelschool De Sprong en deelschool Alfrinkcollege. De kerstmarkt van deelschool De Sprong is op dinsdag 20 december 2016. De markt begint om 19.00 uur en duurt tot 21.00 uur. De kerstmarkt van deelschool Alfrinkcollege is donderdag 22 december 2016. Het begint om 19.00 uur en duurt tot 21.00 uur. Meer informatie op de webpagina van de deelschool.

Alle berichten weergeven