Magister  |  Webmail  |  Office365  |  Google Cloud       
Cambridge English for Schools
IVO-Deurne - Nieuws

'HOREN ZIEN SPREKEN'

Geplaatst op 16 februari 2017
 
Iedereen is welkom om op vrijdag 17 februari a.s. onze collega's en leerlingen te komen bewonderen tijdens de muzikale poëzieavond 'Horen Zien Spreken' op het Peellandcollege. Er worden gedichten voorgedragen en er zijn diverse muzikale optredens o.a. het popkoor uit klas 1, rap uit klas 3 en koor en combo uit klas 4. De gedichten worden fraai omlijst door prachtig bijpassend beeld. Inloop vanaf 19.15 uur, entree is gratis.
 

GESLAAGDE KIJKDAG

Geplaatst op 13 februari 2017
 
De Kijkdag op zondag 5 februari 2017 is op alle deelscholen erg goed verlopen. Veel ouders en leerlingen uit groep 8 en ook uit groep 7 hebben één of meerdere deelscholen van IVO-Deurne bezocht. Er was veel informatie te krijgen, veel te zien en te ervaren.

WORKSHOP MEDIAWIJSHEID

Geplaatst op 12 februari 2017
 
De leerlingen van 2 mavo kregen een workshop over mediawijsheid. In deze workshop werd de nadruk gelegd op het leren herkennen van nieuws, nep- of non-nieuws. Ze werden uitgedaagd om te kijken wat voor nieuws er wordt neergezet op internet (Dumpert, You-Tube etc.) en waar het echte nieuws gezocht kan worden. Daarna mochten ze in groepjes een nieuwsshow maken, welke werd gefilmd. Deze films worden later in de lessen van verzorging bekeken en besproken. De workshop werd gegeven door pas afgestudeerde studenten van de Dutch Design Academy uit Eindhoven.

PRESENTATIE “MEISJES IN DE TECHNIEK”

Geplaatst op 9 februari 2017
 

“Meneer, mogen wij een presentatie geven over meisjes in de techniek?”, met deze vraag kwamen de twee techniekleerlingen van het Hub van Doornecollege Lieke en Lieke uit de derde klas. Bij de start van de themaweek werd de presentatie aan de leerlingen uit de eerste klas  gegeven. Deze presentatie ging over hun ervaring als meisje in de sector techniek. Ze gaven aan het belangrijk te vinden om hun verhaal te vertellen en daarmee andere meisjes te motiveren om voor de sector techniek te kiezen. Voor veel meisjes is het niet vanzelfsprekend om te kiezen voor een technische opleiding of beroep.

Lees verder

KOM NAAR DE KIJKDAG!

Geplaatst op 31 januari 2017
 
Op zondag 5 februari 2017 staan onze deuren open voor alle leerlingen van groep 8 en hun ouders. Kom kijken, kom sfeer proeven! Maak kennis met alle deelscholen van IVO-Deurne. Je kunt tijdens de kijkdag binnenlopen tussen:
11-00 - 13.00 uur  bij De Sprong (integratieklas, schakelklas  Vmbo basis/praktijkonderwijs, praktijkonderwijs)
11.00 - 14.00 uur bij het Hub van Doornecollege (Vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerweg)
12.00 – 15.00 uur bij het Alfrinkcollege (schakelklas Mavo/Havo, Mavo, Mavo-kansklas)
13.00 – 16.00 uur bij het Peellandcollege (Vwo-Topklas, Gymnasium, Atheneum, Havo)
Je bent van harte welkom!

ALFRINKCOLLEGE EN HUB VAN DOORNECOLLEGE ‘SUPERSCHOOL’ VOLGENS ELSEVIER

Geplaatst op 20 januari 2017
 
In het onderzoek van Elsevier, waarvan gisteren de ranglijst ‘Beste scholen’ is gepubliceerd, worden alle scholen op basis van de resultaten vanuit de onderwijsinspectie met elkaar vergeleken. Waar slagen de meeste leerlingen met gemiddeld hoge cijfers voor het centraal examen? Welke scholen tellen weinig zittenblijvers? Voor onze scholen uitstekende scores. Per schoolsoort is nagegaan waar leerlingen het beste presteren ten opzichte van andere scholen binnen dezelfde provincie op de site van Elsevier kunnen ouders en hun kinderen in groep 8 van de basisschool nagaan welke scholen in hun buurt de beste resultaten behalen. Dat is belangrijke informatie bij het kiezen van een geschikte school. We zijn bijzonder trots op onze goede resultaten: het Alfrinkcollege, onze Mavo (Vmbo g/t), is verkozen tot superschool. Ook het Hub van Doornecollege (Vmbo-k) mag zich in 2017 een superschool noemen. Vmbo-basis op het Hub van Doornecollege en de Havo op het Peellandcollege hebben eindoordeel ‘goed’ gekregen. Klik hier voor de resultaten.

AED CURSUS

Geplaatst op 19 januari 2017
 
Elke week worden 300 Nederlanders getroffen door een hartstilstand. Het kan iedereen overkomen: jong of oud, man of vrouw. De stichting Heart Safe Regio, werkzaam in Deurne en omgeving, biedt de mogelijkheid aan leerlingen uit de bovenbouw om opgeleid te worden tot Reanimist en Bediender AED. Meedoen aan deze cursus levert meer burgerhulpverleners op, die in noodsituaties kunnen reanimeren of de AED juist kunnen gebruiken.  De cursus is op 6 en 13 maart 2017, duurt ongeveer 4 uur en is gratis. Aanmelden kan via de ELO van Magister. Voor informatie ga naar de site www.heartsaferegio.nl.

CHEQUE VAN € 5.175,05 VOOR STICHTING WENSAMBULANCE

Geplaatst op 18 januari 2017
 

De leerlingen van het Alfrinkcollege hebben zich voor de kerstvakantie bijzonder ingezet voor en tijdens de kerstmarkt / workshops om geld in te zamelen voor het goede doel. Met deze bijzondere en sympathieke acties hebben zij het mooie bedrag ingezameld van € 5.175,05. Dinsdag 17 januari 2017 werd de cheque overhandigd aan de heer Merks van Stichting Wensambulance. Dit is een stichting die terminale mensen de mogelijkheid biedt om nog een laatste wens in vervulling te laten gaan. Zonder het vervoer met behulp van een ambulance zou dit voor hen onmogelijk zijn. Tijdens onze actie ontvingen wij verschillende mailtjes van families die eerder dankbaar gebruik hadden kunnen maken van de wensambulance. Wij hopen dat deze donatie eraan bijdraagt dat nog veel meer mensen een dag mee kunnen met de wensambulance.

Lees verder

MUZIKALE AFSLUITING TOON KORTOOMSJAAR

Geplaatst op 17 januari 2017
 
Zaterdagmiddag 14 januari 2017 heeft een aantal leerlingen van klas 4 van het Peellandcollege hun muzikale (zang)kwaliteiten laten horen bij de officiële afsluiting van het Toon Kortoomsjaar. Anna (V4), Mauke (V4), Maartje (V4), Nikki (H4), Zoëy (V4) en Fleur (V4) lieten zich van hun beste muzikale kant horen in het bijzijn van o.a. de familie van Toon Kortooms en vertegenwoordigers van de gemeente Deurne. Meer informatie over deze geslaagde middag is te vinden op de website van het Weekblad voor Deurne.

IVOD-HANDBALTOERNOOI

Geplaatst op 11 januari 2017
 

In de kerstvakantie vond in sporthal De Peelhorst in Deurne het tweede IVOD-handbaltoernooi plaats. Maar liefst 38 team hadden zich ingeschreven! Dit jaar konden we 6 categorieën maken. Alle teams knokten voor wat ze waard waren. Bij de meisjes werden De Fokkers van het Alfrinkcollege eerste. Van de acht jongensteams won het Dreamteam van het  Hub van Doornecollege.

Lees verder

Alle berichten weergeven