Magister  |  Webmail  |  Office365  |  Google Cloud       
Keuzegids
Keuzegids Topschool VWO
IVO-Deurne - Nieuws

KOM NAAR DE KIJKDAG!

Geplaatst op 28 januari 2015
 

Op zondag 1 februari 2015 staan onze deuren open voor alle leerlingen van groep 8 en hun ouders. Kom kijken, kom sfeer proeven! Maak kennis met alle deelscholen van IVO-Deurne.

Je kunt tijdens de kijkdag binnenlopen tussen:
11.00 – 14.00 uur   bij het Hub van Doornecollege (Vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerweg)
12.00 – 14.00 uur   bij De Sprong (integratieklas, schakelklas Vmbo basis/praktijkonderwijs, praktijkonderwijs)
12.00 – 15.00 uur   bij het Peellandcollege (Vwo-Top klas, Gymnasium, Atheneum, Havo)
13.00 – 16.00 uur   bij het Alfrinkcollege (schakelklas Havo/Mavo, Mavo, Mavo-kansklas).

Je bent van harte welkom!


PEELLANDCOLLEGE VERDIENT PREDICAAT ‘TOPSCHOOL’

Geplaatst op 22 januari 2015
 

De Keuzegids Middelbare Scholen 2015 is verschenen. Gids en bijbehorende website www.kiesjeschool.nl geven ouders en leerlingen nuttige uitleg over middelbare scholen in het land en bieden een perfecte basis voor een goed voorbereide schoolkeuze. Met trots mogen we melden dat het Peellandcollege erg goed heeft gescoord; we mogen het predicaat ‘topschool’ voeren. Zowel voor de Havo- als de Vwo-afdeling. De Havo-afdeling is zelfs de BESTE HAVO SCHOOL VAN NEDERLAND!!!
Bijzonder aan het onderzoek is dat er behalve de gegevens van de Onderwijsinspectie over examencijfers en slagingspercentrages ook gekeken is naar gegevens over de bedrijfsvoering en een goede sfeer op school.


BEROEPENMARKT VMBO

Geplaatst op 20 januari 2015
 

Op donderdagavond 22 januari 2015 vindt op het Hub van Doornecollege de beroepenmarkt plaats. Alle leerlingen van het Alfrinkcollege en het Hub van Doornecollege van leerjaar 2, 3 en 4 worden verwacht. De leerlingen krijgen tijdens deze avond informatie over vervolgstudies en verschillende beroepen. De aanvangstijd voor leerjaar 2 is 18.30 uur en voor leerjaar 3 en 4 om 19.15 uur. De markt sluit om 20.30 uur.


ALFRINKCOLLEGE REIKT CHEQUE UIT AAN STICHTING ALS

Geplaatst op 19 januari 2015
 

Op vrijdag 16 januari 2015 is op het Alfrinkcollege een cheque uitgereikt aan mevrouw Anja Warta, vertegenwoordigster van stichting “ALS”. Het eindbedrag van de kerstactie werd via een lichtpresentatie bekend gemaakt. De kerstactie bestond uit een kerstmarkt en een sponsorloop, die de leerlingen van het Alfrinkcollege hebben gehouden voor de stichting ALS. Dit naar aanleiding van het overlijden van een docent en een moeder van een leerling, aan deze ziekte.
De kerstactie is zeer succesvol geweest en heeft een eindbedrag opgeleverd van € 5.379,17. Een bedrag waar leerlingen en medewerkers van het Alfrinkcollege heel trots op zijn.


IVO-DEURNE HANDBAL TOERNOOI

Geplaatst op 14 januari 2015
 
Op 22 december 2014 hebben we het eerste IVO-Deurne-handbaltoernooi gehouden. Het was een drukbezocht en succesvol toernooi. Er waren maar liefst 31 teams van het Peelland-, Alfrink- en het Hub van Doornecollege van de partij. De leerlingen waren in categorieën ingedeeld: naar klas en geslacht. Er werden halve of hele competities gespeeld al naar gelang er inschrijvingen waren. ‘s-Morgens was klas 1 aan de beurt (16 teams) en ’s-middags klas 2 en 3 (15 teams). Er werd sportief en ook op hoog niveau gespeeld. De een was nog fanatieker dan de ander. Er werd om elke goal geknokt, er werd goed voor de cirkel verdedigd en er werd hard maar ook heel uitgekiend op goal gegooid. Lees verder

OUD-LEERLING IN COMMERCIAL

Geplaatst op 8 januari 2015
 

Tot eind januari 2015 is Miel Spreeuwenberg te zien in de commercial van de Rabobank. Hierin is te zien dat Miel samen met Tom een robottoepassing heeft ontwikkeld. Miel ontdekte zijn talent voor techniek op het Hub van Doornecollege. We zijn trots op Miel dat hij dit heeft bereikt. Op de foto Miel (rechts) en Tom

Klik hier voor de commercial.


AANMELDING PROEFLESSEN 25 FEBRUARI VAN START

Geplaatst op 7 januari 2015
 
Voor onze aankomende brugklassers houden we op 25 februari a.s. wederom proeflessen. Groep 8-ers van de basisschool kunnen deze middag op één van de deelscholen proeflessen volgen. Klik voor meer informatie en aanmelding op de Groep 8-button, rechts op deze pagina. Aanmelden kan tot en met 13 februari 2015.

LEERZAME DAG 6 VWO IN DEN HAAG EN DELFT

Geplaatst op 7 januari 2015
 

Dinsdag 16 december 2014 bezocht de economieklas 6 vwo het ministerie van financiën en de Tweede Kamer in Den Haag. In het kader van het schoolexamen economie discussieerden de leerlingen onder andere over het begrotingsbeleid en de beoogde hervormingen in het belastingstelsel. D66 kamerlid Paul van Meenen nam een uur de tijd voor de economieklas van het Peellandcollege. Tijdens de rondleiding sprak ook CDA-kamerlid Omzigt nog even met de leerlingen en mocht de 6 vwo klas op de foto met Kamervoorzitter Van Miltenburg van de VVD. Leerlingen uit 6 VWO zonder economie kregen ook een leerzame dag voorgeschoteld.  Ze kregen workshops bij de TU in Delft en bezochten het Escher museum.


KERSTVAKANTIE!

Geplaatst op 19 december 2014
 

De leerlingen van onze instelling hebben kerstvakantie van maandag 22 december 2014 tot en met vrijdag 2 januari 2015.
Voor noodgevallen kunt u ons tijdens de kerstvakantie bereiken via mailadres rom@ivo-deurne.nl. Voor alle andere zaken staan wij u graag na de vakantie te woord. We wensen iedereen een fijne vakantie!


PEELLANDCOLLEGE SCOORT EEN 10!

Geplaatst op 8 december 2014
 

In het door RTL uitgevoerde onderzoek naar de prestaties op de eindexamens scoort het Peellandcollege voor het derde jaar op rij uitzonderlijk goed: gemiddeld een 10 voor de havo-afdeling. Ook de score van de Vwo-afdeling mag er wezen; een 9 gemiddeld. Het Alfrinkcollege mag een 7,3 gemiddeld noteren. Op het Hub van Doornecollege werd de basisberoepsgerichte leerweg met een 9,5 over schooljaar 12/13 beoordeeld en de kaderberoepsgerichte leerweg met een 7,5.  Kortom, scores om trots op te zijn. Klik hier voor meer informatie.


Alle berichten weergeven